Tuinontwerp

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wegdromen in een tuin die één en al harmonie uitstraalt, dat krijgt u enkel voor elkaar met een goed doordacht plan, een tuinontwerp. Net zoals een interieurstijl in de woonkamer onmisbaar is, geldt dat ook voor uw tuin. Hoe het maken van een tuinontwerp in zijn werk gaat? Dat leest u hier.

Het is een ontzettend goede keuze om een professioneel tuinontwerp te laten maken. Zonder tuinontwerp worden tuinen vaak een manusje van alles, daar raken we snel op uitgekeken. Past alles juist bij elkaar en is uw tuin een harmonieus geheel, dan heeft u een stabiele basis waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Voordelen van een tuinontwerp

Relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp een kleine investering, u gaat er namelijk jarenlang plezier aan beleven. Wanneer uw tuin volledig onder handen wordt genomen dan geeft u veel geld uit, zonde als het dan achteraf toch niet zo uitpakt als u in gedachten had. Kies daarom voor zekerheid, kies voor een tuinontwerp.

  1. Waardevolle adviezen: Uw hoofd stroomt waarschijnlijk over met geniale, leuke en creatieve ideeën, vaak verliezen we de praktische kant van de tuin dan snel uit het oog. Een hovenier helpt u uw wensen te bundelen tot één geheel, maar wel met het oog op praktische zaken zodat het een leefbare tuin wordt.
  2. Tuinontwerp op schaal: Bij een tuin gokken we waar een terras past van ongeveer zoveel meter, een paadje daar, een struikje hier. Wij weten precies wat de minimale afmeting voor een terras moet zijn zodat het ruim genoeg is om op te leven, hoe breed het paadje moet zijn zodat u er ook met de groene bak overheen kunt en hoeveel de struiken, als ze in bloei staan, nou daadwerkelijk in beslag nemen. Het resultaat: een tuinontwerp waar alle afmetingen nauwkeurig in zijn meegenomen.
  3. Kostenplaatje voor de tuinaanleg: Vaak starten we met onze tuin en zien we beetje bij beetje wat het wordt, de totale kosten komen dan vaak hoog uit met al die bezoekjes aan de bouwmarkt. Wij houden bij het maken van een tuinontwerp rekening met de kosten van letterlijk alle materialen en de manuren die erbij komen kijken. Zo weet u van tevoren precies wat uw droomtuin gaat kosten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Maak een wensenlijst

Bent u op zoek naar rust en privacy na een drukke werkdag of geniet u er juist van om te zien wat er in de buurt gebeurt tijdens een lekker avondmaal in de tuin? Bent u een echte zonaanbidder of leest u liever een boek in de schaduw? Bedenk van tevoren goed waar u droomtuin allemaal aan moet voldoen. Wanneer u een goed beeld heeft van uw wensen, dan is de kans groot dat de hovenier of tuinarchitect snel met een top tuinontwerp komt. Geen nood als u zaken over het hoofd heeft gezien, dan vraagt de tuinarchitect of hovenier ernaar en kunt u er altijd nog over nadenken. Gebruik onderstaande checklist om u voor te bereiden op het eerste gesprek met uw hovenier:

  • Voor welke praktische zaken wilt u een plek in de tuin?
  • Hoe moet het terras eruit komen te zien?
  • Welke sfeer moet de tuin uitademen?
  • Hoeveel tijd wilt u maximaal besteden aan het onderhouden van de tuin?
  • Welke bloemen/planten/bomen vindt u mooi en uiteraard welke kleuren?
  • Hoeveel budget heeft u voor het aanleggen van de tuin?
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.